2020. január 22., szerda

Zene - ahogy én szeretem 2020/01

Forrás: https://www.imdb.com
Nehéz helyzetben vagyok. Fogalmam  sincs, a rengeteg kedvencemből mivel indítsam a zenei ajánló rovatomat. Egy megoldás marad csupán, hogy csapjunk bele a közepébe!
Az ifjúságom idején a rock korai története bővelkedett hatalmas tehetségekben. Ebben a színes, kavargó világban születtek meg a rock klasszikusai, az iskolát teremtő zenekarok és előadók.


Az egyikük, nagy kedvencem, a Deep Purple.
A klasszikus felállásban zenéltek, ének, két gitár, billentyűsök, dob. Zeneileg két meghatározó tagja volt a zenekarnak: John Lord, a billentyűs és Ritchie Blacmore, a gitáros. Persze a többiek is odatették magukat, Roger Glover, a megbízható basszusgitáros, Ian Paice, a géppuskakezű dobos és egy hihetetlen hangú énekes, Ian Gillan. A korszak egyik meghatározó hard rock zenekara lettek.
A sok remek darab közül az egyik legnépszerűbb felvételüket ajánlom: Smoke on the water. Ide most nem a stúdió felvételt hoztam, hanem egy igazi csemegét. A Made in Japan (1972) c. albumukról való koncert felvételt. Ezt az egész lemezt is feltétlenül hallania kell mindenkinek!

Deep Purple: Smoke on the water



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése