2020. január 28., kedd

Iránytű a könyvtár weboldalához

Forrás: https://www.dnaindia.com/

Kedves felhasználó!
A könyvtári weboldal használatához szeretnék egy kis segítséget nyújtani. Ha először jársz itt, nem biztos, hogy minden részletét azonnal átlátod.
Nézzük akkor, mit is találhatsz az oldalon. Induljunk az oldal tetejétől!



A bal felső sarokban egy kereső található, amellyel az oldalon lévő tartalmak között tudsz keresni szabad .
Haladva lefelé a cím alatt található a navigációs sáv. Ezek a fő elemei az oldalnak.
A Főoldalon mindig az aktuális blogbejegyzések, tartalmak láthatóak. Ezek folyamatosan frissülnek.
A Tanulóknak oldalon egy kis felhasználhatóságot bemutató szöveg után kifejezetten a diákoknak szóló bejegyzések linkjeit érhetitek el.
A Tanárok című oldalra pedig természetesen a tanároknak szóló pedagógiai cikkek kerülnek.
Ezután következik az Online olvasó oldal. Ide a rendelkezésünkre álló digitális könyvek, hangoskönyvek kerültek fel. Témáink: Az Olvasmányok alatt jelenleg -  scifi, izgalmas, szórakoztató könyvek, fantasy, romantikus könyvek, történelem, lélektan,önismeret, ezotéria.
Továbbá külön szerepelnek a Tanuláshoz, tanításhoz cím alatt az online elérhető szakgimnáziumi és szakközépiskolai tankönyvek, munkafüzetek, oktatási segédletek, valamint az online szakmai folyóiratok.
Az oldal folyamatosan bővül, ahogy újabb tartalmakhoz jutunk.
A következő menüpont az Ezt hallgasd meg!, ahol bárki megoszthatja a kedvenc zenéit. Nézd meg az oldalon a részleteket!
Külön menüpontban ,Szülőknek, szerepelnek a szülőknek szóló információk, például a tankönyvekkel kapcsolatos tudnivalók.
Legvégül a könyvtárunk elérhetőségei találhatóak az Elérhetőségeink menüpontban.

A jobb oldali sávban is sok fontos funkciót találhattok.
Az üdvözlő szöveg alatt, a Hasznos linkek mindenkinek menüpont alá külső oldalakra, adatbázisokra, könyvtárakra mutató linkek kerültek, amelyek az általános tájékozódást segítik.
Az alatta elhelyezkedő Címkék menüpont szintén az oldalon való tájékozódást segíti. Minden cikk, ami felkerül az oldalra, több tartalmi címkét is kap, hogy később könnyen lehessen eljutni egy-egy bejegyzéshez. Ilyenkor minden olyan cikket megtalál a kereső, amelyik az adott tartalomról szól.
Ez alatt, bal oldalon egy üzenetküldő alkalmazást találsz, Írj üzenetet! címmel, amin keresztül egyszerűen küldhetsz emailt a könyvtárnak.
Mellette az email címed megadásával feliratkozhatsz, hogy minden új bejegyzés megjelenéséről email értesítést kapjál. Így semmi sem kerülheti el a figyelmed a könyvtár eseményeiről. Ez a menüpont a Feliratkozás - új bejegyzések.
Ezalatt az alkalmazás alatt még egy eligazodást segítő alkalmazás található, a Blogarchívum. Itt az összes korábbi bejegyzés megtalálható éves és azon belül havi bontásban.
Ha a jobboldali sávban tovább haladsz lefelé, akkor megtalálod a Wikipédia menüt. Ez szintén egy kereső, amelynek segítségével közvetlenül a Wikipédia enciklopédiában kereshetsz, nem kell elhagynod a könyvtár oldalát.
A jobboldali sávot az Ez is érdekelhet menü zárja. Itt külső oldalakra mutató linkeket találsz különböző témákban. Ezek egy-egy területnek, érdeklődési körnek lehetnek érdekes és hasznos olvasnivalók.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése